ristojkoivula

Kaikki blogit puheenaiheesta Pasta

Kasvisruokapäivä: “Italialainen makaronilaatikko”

Tämä Jamie Oliverilta bongattu loistoruoka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. En tiedä, onko tuo otsikko ihan totuudenmukainen, mutta mieleeni tuli makaronilaatikko, kun lueskelin ruokaan liittyviä kuvauksia eri lähteistä.

 

Arkiherkku: Pasta pomodoro

Pasta ja tomaattikastike, siinäpä klassikkojen klassikko. Tämä ruoka vie ajatukset Välimerelle ja sopii hyvin joulun jälkeiseen aikaan, kun laatikot tursuavat jo korvistakin. 

 

Kasvisruokapäivä: Sisilialainen pesto

Pesto alla Genovese lienee jo tuttu juttu suomalaisille, mutta tätä sisilialaista versiota on tuskin hirveän moni maistanut. Jos pestot ja pastaruoat ovat mieleen, suosittelen kokeilemaan!

 

Sisiliassa käytetään ylipäänsä runsaasti manteleita, ja tässä ruoassa ne toimittavat pinjansiementen virkaa. Basilikaa laitetaan myös sisilialaiseen pestoon, tosin sen voisi kuulemma korvata mintulla – sekin kovin tyypillinen sisilialainen juttu.

 

Arkiherkku: Supernopea savukalkkunapasta

Olen viimeisen vuoden aikana löytänyt toden teolla savukalkkunan. Jostain syystä se maistuu mielestäni paremmalta kuin palvikinkku – en tiedä, ehkä kyse on uutuudenviehätyksestä. 

 

Testissä: Ylistetty avokadopasta

(Scroll down for avocado pasta recipe in English)

 

Se tuli kuin tilauksesta – nimittäin hyvältä kuulostava avokadoresepti. Jääkaapissani kökötti avokado, josta piti keksiä hyvää syötävää parin päivän sisällä, ja mielellään jotain muuta kuin guacamolea. Tunnustan, etten ole tutustunut avokadoon mitenkään kattavasti.

 

Julkaise syötteitä