ristojkoivula

Kaikki blogit puheenaiheesta Italialainen keittiö

Vihreä perunasalaatti

Jos et ole vielä kokeillut salsa verdeä, niin nyt olisi hyvä tilaisuus. Vihreä kastikehan käy oikeastaan ruokaan kuin ruokaan, vähän niin kuin pesto. Minä sekoitin sitä tässä yhtenä päivänä uusien perunoiden sekaan ja huomasin, että siinähän on itsessään oiva perunasalaatti, ja jotenkin raikkaudessaan niin kevääseen sopiva.

 

No, myönnettäköön, että suomalaiset uudet perunat kuuluu nauttia ihan vain voinokareen kanssa, mutta näin keväällä espanjalaisista uusista perunoista voi hyvin tehdä perunasalaattia.

Bistrollinen intohimoa ja yhteisöllisyyttä

Vietin viikko sitten lauantaina elämäni upeimman bistroillan ravintolassa. Nyt en puhu pelkästään hyvästä ruoasta, vaan lähes maagisesta ilmapiiristä. Enkä liioittele yhtään.

Illan pimetessä ja tunnelman kohotessa intiimissä bistrossa iltakävelijät vilkuilivat uteliaina ikkunoista sisälle. Ohi kulkevat autot hidastivat kohdalla ja jäivät ihmettelemään, mistä on kyse. Mistä siis olikaan kyse huikean elämyksen syntymisessä?

Kasvisruokapäivä: “Italialainen makaronilaatikko”

Tämä Jamie Oliverilta bongattu loistoruoka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. En tiedä, onko tuo otsikko ihan totuudenmukainen, mutta mieleeni tuli makaronilaatikko, kun lueskelin ruokaan liittyviä kuvauksia eri lähteistä.

 

Arkiherkku: Bolognese-perunat

Tulee aina onnistunut olo, kun tähteeksi jääneestä ruoasta keksii tehdä jonkun uuden ruokalajin. Näin kävi tässä hiljattain, kun päätin kokeilla laittaa perinteistä pastan kanssa tarjottavaa bolognese-kastiketta kermaperunoiden väliin. Näin perunalisäkkeestä tulikin pääruoka.

 

Sama homma toimisi varmasti myös esimerkiksi tähteeksi jääneen chili con carnen tai oikeastaan minkä vain lihakastikkeen kanssa.

 

Arkiherkku: Pasta pomodoro

Pasta ja tomaattikastike, siinäpä klassikkojen klassikko. Tämä ruoka vie ajatukset Välimerelle ja sopii hyvin joulun jälkeiseen aikaan, kun laatikot tursuavat jo korvistakin. 

 

Kasvisruokapäivä: Sisilialainen pesto

Pesto alla Genovese lienee jo tuttu juttu suomalaisille, mutta tätä sisilialaista versiota on tuskin hirveän moni maistanut. Jos pestot ja pastaruoat ovat mieleen, suosittelen kokeilemaan!

 

Sisiliassa käytetään ylipäänsä runsaasti manteleita, ja tässä ruoassa ne toimittavat pinjansiementen virkaa. Basilikaa laitetaan myös sisilialaiseen pestoon, tosin sen voisi kuulemma korvata mintulla – sekin kovin tyypillinen sisilialainen juttu.

 

Nigellissima Suomen tv:ssä!

Nigella Lawson ja Italia. Kaksi lempiasiaani ruokasaralla on nyt yhdistetty! 

 

Toki olen pannut merkille jo aiemmin, että Lawsonilta on ilmestynyt italialaisvaikutteisiin pohjautuva kirja ja tv-sarja, joka kantaa nimeä Nigellissima. Eilen kuitenkin havahduin viime hetkellä siihen, että nyt tuo sarja tulee myös Suomen televisiosta.

 

Julkaise syötteitä