ristojkoivula

Kaikki blogit puheenaiheesta Sienestys

Hieman elokuvaamisesta

Ensin terveisiä Ekdalenista, niin näette millä tasolla olin ennen kuin keskityin asiaa tarkemmin pohtimaan ja tutkimaan.

Tarkkailkaa erityisesti virheitä. Luuleeko kuvaaja, että pelkällä halvalla tabletilla voi kuvata korkeatasoista elokuvaa? Äänitason vaihtelu on jo ratkaistu ongelma, uusi headset on jo saapunut, mutta ei ollut vielä tuota kuvattaessa.

Suppismetsässä

Hallonfallet tuli minulle tutuksi vuonna 2005. Kiersin sen useasti parikin kertaa päivässä. Lenkille tuli pituutta noin 1,5 km ja noin puolet siitä oli sammaleista metsä-  tai traktoripolkua. Reitin muoto oli aika lähellä ellipsiä. Sen syksyn saalis oli noin 300 litraa suppiksia.

Nyt siellä on avo- tai harvennushakattu parhaat paikat.

 

Sienivinkki: Aromikas sikurirousku

 

 

Toisaalla syntyi keskustelua sikurirouskujen (Lactarius camphoratus, ruots. kamferriska, engl. candy cap, curry milk cap) käyttökelpoisuudesta, joten päätin omistaa sikurirouskulle oman merkinnän. Tässä on nimittäin hyvä ja monin tavoin käyttökelpoinen ruokasieni, joka jää monelta poimijalta täysin huomioimatta. Toki se maastossa lukeutuu helposti niihin huomaamattomiin ruskeisiin pikkusieniin, jota ei edes katsella.

Mistä sienistä on kyse?

Tänään ja eilen on satanut paljon ja metsissä on erilaisia sieniä.

Kaikki sienestäjät tietävät, että nyt on hyvin paljon kantarelleja, mutta myös muita sieniä. Jos en tunne sientä, se jää metsään.

En lähde arvailemaan mistä sienistä on nyt kahdessa valokuvassa kyse. Tahtoisin kuitenkin tietää mitä metsissä näin. Kiitos etukäteen!

Korvasieniä löytyy jo

Kuulin tiistaina, että täältä saarelta on löytynyt korvasieniä jo pari viikkoa sitten, joten olen jo tavallaan hieman myöhässä. Pieniä ne silti vielä ovat eikä mielestäni voi vielä sanoa varsinaisen satokauden alkaneen, mutta nyt kannattaa jo alkaa katsastamaan potentiaalisia hakkuuaukioita. Saalistakin kun voi jo löytyä.

Sienestyskurssi julkaistu

Vaikka tämä sienivuosi on toistaiseksi ollut aika kehno, on vielä pientä toivoa. Viime vuoden elokuu oli Kaarinan Yltöisissä ennätyskostea, sademäärä 216 mm, kun tämän vuoden vastaava oli vain 26 mm, keskiarvo vuosina 1981 - 2010 80 mm. Oma herkkutattisaaliini tänä vuonna on toistaiseksi ollut noin 10 litraa. Vanhaa varastoa tosin on jauheena useiksi vuosiksi.

Julkaise syötteitä