ristojkoivula

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämänhallinta

Monologisarja: Jussi Parviainen

Jossain elämänsä vaiheessa kuhmolainen teatterimies Jussi Parviainen sekosi ja sekoili niin paljon, etten enää ottanut häntä hirveän vakavasti, hauskoistakaan blogeistaan huolimatta.

Asenteeni muuttui kertaheitolla kun kuuntelin Yle Puhe-kanavalta hänen hienon ja lähes hypnoottisen monologisarjansa. Vaikuttavaa ajatteluvirtaa! Kyllä, Jussikin on elämänläksynsä oppinut, kuten toivottavasti minäkin. Ellet ole kuunnellut Parviaisen monologia, niin mahdollistahan se on vieläkin. Suosittelen:

SHIT pintaa syvemmältä

Kun ystäväni luki Iltalehdessä viime viikolla julkaistun jutun stressinhallinnan SHIT-mallistani, hän kysyi, enkö pelkää leimautumista SHIT-naiseksi. (SHIT on siis ajattelun apuväline, jonka avulla pääset yli ikävistä, stressaavista tilanteista.)

Elämänhallintakapula

Lokakuussa vuonna 2000 tietotekniikan professori ennusti tv:ssä: "Kahden vuoden sisällä suomalainen yhteiskunta siirtyy uuden ja paremman internetin aikaan. Kännyköissä on internet ja televisio", proffa totesi ja jatkoi: "Silloin ihmiset kulkevat kadulla elämänhallintakapulat käsissään". Juuri tuota suomenkielen kaunista sanaa, elä-män-hal-lin-ta-ka-pu-la, professori käytti (kirjattu). Otetaanpa kapula kauniiseen käteen ja käännellään.

Ihmisen Liiikennevalot, Tyytyväisyysmittari, Elämänhallintajärjestelmä ja Ufot

Vähän ufotarinoilta kuulostavat otsikkoni aiheet. Ihmisen liikennevalot, tyytyväisyysmittari ja elämänhallintajärjestelmä. Mitä mieltä asiasta te olette? Eikö tällaisia asioita pitäisi laittaa vireille mieluummin kuin kalliita ja keskitettyjä sosiaali-ja terveydenhuoltoratkaisuja. Ei ne ratkaisut vielä mitään ihmistä palvele eikä saa aikaan mitään viihdykettä ja hyvinvointia. Nettiä vain kuluu pois hyvien kännyköitten ja kapuloiden tarjonnasta. Sitten alkaa ärsyttämään kun pätkii. Eikö liikennevalot muuallakin olisi paikallaan elämää rauhoittamaan tai vauhdittamaan.

Ihmisen käyttöohje

 

(Media puhuu paljon vaikeuksista, joita kohdistuu ihmisen elämänkaareen – siis sosiaaliturvatunnukselliseen aikakauteen |1. Neuvoja annetaan ja asiantuntijat opastavat miten tulisi elää terveesti. Niin, näinhän se menee, mutta koskaan mitään yksilökohtaista käyttöohjetta ei isän eikä äidin kouraan anneta, kun lapsi syntyy tähän vajavaiseen maailmaamme!)

 

Leikkaus, kemoterapia, sädehoito eiku....baanalle!

Viime vuonna Norma (90 v) menetti miehensä, jonka kanssa eli 67 vuotta, ja hieman myöhemmin hänellä todettiin kohtusyöpä. Lääkäri ehdotti kolme vaihtoehtoa: leikkausta, kemoterapiaa tai sädehoitoa. Normalla oli kuitenkin parempi idea - hän lähtisi mieluimmin unohtumattomalle kiertomatkalle ympäri Yhdysvaltoja, yhdessä perheensä kanssa.

Viime elokuussa Norma, hänen poikansa Tim ja miniänsä Ramie (molemmat jo eläkkeellä) astuivat Michiganissa matkailuautoon, yhdessä villakoira Tims:in kanssa, ja aloittivat kiertoreissun.

Onnistunut tarina, vuosi 2015

Jotkut kuittaavat päättyvän vuoden kuvakollaasilla sosiaalisessa mediassa. Itse en pystyisi siihen, koska tänä vuonna on tapahtunut niin paljon hienoja asioita, että sitä ei voi niputtaa vain valokuvilla. Olen mm. pudottanut painoa kymmenen kiloa, vaihtanut vuokra-asumisen asumisoikeusasuntoon, työelämässä asiat menossa hyvään suuntaan, ja tunnistan yleisen olemukseni muuttuneen huomattavasti paremmaksi. Yleensä yksikin näistä asioista riittää, että vuotta voi sanoa onnistuneeksi, mutta tämä kaikki suhteellisen lyhyessä ajassa, ja ihmetyttää jopa itseäni.

Julkaise syötteitä